Passend advies nalatenschapsplanning

Overlijden, een gespreksonderwerp dat meestal vermeden wordt en waar mensen niet graag over praten. “We zien wel wat er gebeurt als het ons overkomt” is een vaak gehoorde reactie. Maar als het gebeurt dan is het meestal te laat met als gevolg dat zaken niet goed geregeld zijn.

Heb je er al over nagedacht of alles goed geregeld is? Wat gebeurt er met je geld, je huis en overige bezittingen als je komt te overlijden? Maar ook, wat gebeurt er met je schulden als je komt te overlijden?

Wanneer je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens vaste, wettelijke, regels verdeeld onder je naaste familie. Heb je andere wensen voor je nabestaanden? Leg dan jouw wensen vast in een testament.

Een passend testament voorkomt dat je nabestaanden voor vervelende verrassingen komen te staan. Ik informeer je en kan je helpen om dit goed te laten regelen. Je kunt hiermee voorkomen dat je vele duizenden euro’s te veel aan erfbelasting betaalt. Daarnaast kun je op deze manier voorkomen dat je te veel aan eigen bijdrage in de zorg betaalt. Een testament is onmisbaar als je jouw erfenis goed geregeld wilt hebben. Misschien heb je in het verleden al eens een testament op laten maken maar het is de vraag of deze nog aansluit bij je huidige situatie en wensen.

Naast een testament, die in werking treedt als je komt te overlijden, kun je ook een levenstestament laten opmaken door een notaris. Een levenstestament bestaat in de meeste gevallen uit twee volmachten: een voor je zakelijke (financiële) belangen en een voor je medische en persoonlijke zaken. Je legt op deze manier alle zaken die je geregeld wilt hebben in één akte vast. Mocht je besluiten om een testament en een levenstestament op te willen laten maken dan zal ik je begeleiden in jouw nalatenschapsplanning zodat je niet alleen nu maar ook in de toekomst jouw zaken goed geregeld hebt.

Neem contact met mij op!

Ben je geïnteresseerd? Dan kijk ik graag samen met jou naar een passende en persoonlijke oplossing. Neem contact met mij op voor een afspraak zodat ik je hierover vrijblijvend kan informeren.