Wat is NHG?

Je zult vast wel eens gehoord hebben van de Nationale Hypotheek Garantie, ook wel NHG genoemd. Met NHG ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

NHG: altijd een hypotheek die past bij uw inkomen

Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat je hypotheek past bij je inkomen. Je hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet je zeker dat je nooit teveel leent en je naast je maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

NHG: vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen!

Veranderingen in je persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je financiële situatie. Zo kun je, als je gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien je hypotheek niet meer betalen. Heb jij een hypotheek met NHG, dan heb je in deze vervelende periode een vangnet waarop je kunt vertrouwen.

Je bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met je mee en kijkt samen met je hypotheekverstrekker of je geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt je hierdoor je woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van je woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG je deze restschuld kwijtschelden. (Bron NHG)

Neem contact met mij op!

Als hypotheekadviseur ben ik actief in Noord-Friesland. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ook jou het beste hypotheekadvies geven. Ga je een nieuwe woning kopen in Noord-Friesland? En benieuwd wat je kunt lenen met NHG?

Neem nu contact met me op en ik adviseur je graag én oprecht over NHG.

Oprecht Hypotheken Noord Friesland Ternaard Dokkum Holwerd berekenen lenen NHG