Wat is de Starterslening?

De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt dat ene speciale huis toch mogelijk. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (inclusief bijkomende kosten tot maximaal de Loan to Value of de verwervingskostengrens) en de (eerste) hypotheek bij de bank.

De Starterslening bestaat uit twee delen:

  1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
  2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.

Voor beide delen heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van jouw Starterslening ‘betaal’ je de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaal je (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, los je op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Kom ik in aanmerking voor de Starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening moet de gemeente waarin je een huis koopt de Starterslening aanbieden. Het is verstandig eerst na te gaan of jouw gemeente een Starterslening biedt. Niet alle gemeenten hebben een Starterslening. Ik kan je daarover informeren. Voordat je een Starterslening kunt aanvragen, stelt de gemeente vast of je voldoet aan haar voorwaarden. Gemeenten stemmen deze voorwaarden af op hun eigen beleid. De voorwaarden kunnen dus per gemeente verschillen.

Meer weten? Neem contact met mij op!

Als hypotheekadviseur ben ik actief in Noord-Friesland. Met mijn jarenlange ervaring kan ik jou als starter het beste hypotheekadvies geven. Ga je een nieuwe woning kopen in Noord-Friesland? En wil je graag alles weten over de starterslening?

Neem nu contact met mij op en ik adviseur je graag én oprecht over de starterslening.